maanantai 8. marraskuuta 2010

Fetasalaatti goes Galliano

Hell yes! Tänään Lauttasaaren keittiössä valmistui modattu versio helposta ja perinteisestä kreikkalaisesta salaatista. Salaatti on valittu vastaamaan arjen hieman kevyempää ruokavaliota ja lisäksi kaksi seuraavaa iltaa tulee olemaan todella "heavy stuff", kuten tulette varmasti myös huomaamaan!


Raaka-aineita
















Salaatin valmistus alkoi sekoittamalla pohja, joka sisälsi tällä kertaa friseesalaattia, punasalaattia, jääsalaattia ja rucolaa. Pohjan päälle pilkoin kirsikkatomaatteja, kurkkua ja punaista paprikaa, sekä lisäsin joukkoon hieman mustia oliiveja ja muutamia hillosipuleita. Kaadoin tässä vaiheessa salaatin päälle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä sekä varovasti balsamicoa.



Balsamicon kanssa kandee olla varovainen. Etenkin tässä tapauksessa!






















Lopuksi viipaloin salaatin päälle aurinkokuivattuja tomaattislaisseja ja fetajuustoa. Sitten vielä maustoin koko komeuden mustapippurilla ja kuivatulla ruohosipulilla. Tadaa! Salaatti oli valmis!


Lopputulos
















So what's the big deal? Mikä tässä nyt sitten on niin erikoista? No Balsamico tietysti! Se on nimittäin italialaisen Gallianon valmistama (kaikki muistatte varmasti Hot Shotit...), 37,6% alkoholijuoma. Olin viime viikolla duuniasioissa Tonys Delissä ja juttelin juuri niitä näitä Delin Harrin kannsa, kun paikalle pöllähti myös BPF:n (Beverage Partners Finland) Turkka. Jostakin syystä keskustelumme ajautui italialaiseen keittiöön ja balsamicoon ja Turkka kertoi syvällisesti tästä tuotteesta. Juomaa voi käyttää hyvin kaikkeen marinointiin, sillä voi esim. penslata grillattavia ruokia, mm. lohta grillauksen aikana, se sopii erinomaisesti niin marinadeihin kuin salaatinkastikkeisiinkin. Kyseessä on siis huipputuote. No, Turkan myyntipuhe oli pidetty ja minä lähdin posottelemaan - mihinkäs muuallekaan - kuin Alkoon! Galliano Balsamico (50cl) löytyy sieltä suoraan hyllystä hintaan 24€. Ehdottomasti koko rahan arvoinen tuote! Tuote on väriltään tummanruskea, täyteläinen, erittäin makea, terävä, yrttinen, kevyen vaniljainen ja etikka-arominen. Balsamicon kanssa kannattaa olla hieman varovainen, koska se kuitenkin siis on hyvin vahva ja voimakas alkoholijuoma. Toki pullon kanssa kokkaaminen mahdollistaa helposti myös Keith Floydmaisia (rauha hänen rakkaalle muistolleen) kokkausrituaaleja! Varoituksen sanana kuitenkin mainittakoon, että tuote ei ole sellaisenaan kovin hyvän makuista...


Galliano Balsamico






















Yksin oli hieman tylsää syödä, mutta salaatti oli maukasta ja hyvin onnistunutta, mikä tietysti lämmitti vanhan keittäjän mieltä! Balsamico yhdessä tomaattiöljyn kanssa toi miellyttäviä ja aivan uusia makuja makuhermoilleni. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Jos et raaski ostaa Alkosta koko pulloa Balsamicoa, niin ei muuta kun pieni purnukka mukaan ja Lauttasaareen hakemaan Samilta. Tässä vielä yhteenveto salaatin raaka-aineista: 


Friseesalaattia
Punasalaattia
Jääsalaattia
Rucolaa
Mustia oliiveja
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua
Hillosipulia
Punaista paprikaa
Fetaa
Aurinkokuivattua tomaattia
Ruohosipulia
Mustapippuria



Kastike:
Aurinkokuivatun tomaatin öljyä
Galliano Balsamicoa



Illan ruokaviini oli tällä kertaa helppo valinta. Valmistin perjantaina lohta ja risottoa, jota varten olin tonkinut viinikaapistani edullisimman perusviinin ja sieltä oli löytynyt Australialainen Hardy's 2009 chardonnay. Käytin sitä perjantaina ainoastaan risoton tekoon, joten sitä oli jäänyt mukavasti jääkaappiin. Hardy's on kuiva, keskihapokas, hedelmäinen ja persikkainen, hyvä ja edullinen tissutteluviini ja sen saa mukaansa Alkosta pulittamalla tiskiin 6,54€. Alkon numero on 571287. Viiniä raaskii kaataa oman suun lisäksi myös ruokaan, eikä edellä mainittu Keith Floydkaan käänny asian takia turhaan haudassaan...


Hardy's Bin 141 Colombard Chardonnay 2009






















Otetaan tähän loppuun vielä maukkaat terveiset kirpeän lumisesta Nummelasta, jossa tänä aamuna avattiin uusi lounasravintola Kuuma Pata.


Talvinen sisäänkäynti
















Paikka löytyy Veikkoinkorvesta, osoitteesta Ratastie ja sitä vetää uskollinen asiakkaani Mehmet. Paikka näyttää viihtyisältä ja ainakin salaattibuffa todella runsaalta ja freshiltä. Lämpimiä ruokia ei vielä ollut esillä, kun olin paikalla ennen avaamista. Valitettavasti jouduin tällä kertaa torjumaan ruokatarjouksen ja minun pitää mennä maistelemaan Turkkilaisia makuja myöhemmin! Jos kuitenkin olette reissun päällä Nummelassa, niin poiketkaahan syömään!


Salaattibuffa


Salia
Mehmet ja onnelliset uudet yrittäjät

2 kommenttia:

  1. Gallianon balsamico on kyllä ihan uusi tuttavuus. Pitääköhän mun nyt tulla hakemaan sulta vähän siitä pullosta ;) Sait musta vakiolukijan :)

    VastaaPoista
  2. Thanks, Sari!

    Tuu ihmeessä hakemaan, sitä kyllä riittää :) Terkkuja kotiin!

    VastaaPoista